single-image

Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja, Gerontološki centar i Specijalnu bolnicu za interne bolesti iz Mladenovca

Vozni park Doma zdravlja Mladenovac bogatiji je za novo sanitetsko vozilo sa najsavremenijom medicinskom opremom zahvaljujući projektu „Hitan odgovor Republike Srbije na Kovid 19“ koji realizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbijje.

„Ovo je šesto sanitetsko vozilo koje Hitna služba ima zahvaljujući redovnim donacijama Ministarstva zdravlja. Sva pomenuta vozila su ispravna i u funkciji naših građana. Dovoljan broj vozila je neophodan za rad Hitne službe jer pokrivamo veoma razuđen teren sa 54.000 stanovnika. Osim hitnih stanja na koja moramo da izađemo i da na licu mesta pružimo pomoć, prevozimo i životno ugrožene pacijenate do zdravstvenih ustanova u Beogradu, tako da je ovo vozilo više nego dobrodošlo i nadam se da će se dobra saradnja sa nadležnim ministarstvom nastaviti i ubuduće.
Zahvaljujem i Gradskoj opštini Mladenovac koja je učestvovala u svim našim dosadašnjim projektima i pomagala nam u situacijama kada nam je pomoć bila potrebna“, kaže dr Dušica Milovanović, direktor Doma zdravlja Mladenovac.“

Osim za Dom zdravlja, Ministarstvo zdravlja obezbedilo je nova vozila i za Gerontološki centar i Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu. Član Veća Gradske opštine Mladenovac, Suzana Vasić, istakla je da će, zahvaljujući tome, rad ove tri važne ustanove ubuduće biti znatno olakšan.

Povezane vesti