single-image

Adaptirane i opremljene tri radne sobe za najmlađe iz opštine Velika Plana

U okviru projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koje realizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz partnerstvo sa Fondacijom Novak Đoković, iz zajma Svetske banke adaptirano je i opremljeno još 3 radne sobe na teritoriji opštine Velika Plana (u dva sela Veliko Orašje i Bresje).
U Velikom Orašju adaptirano je i opremljeno dve radne sobe, dok je u Bresju u okviru osnovne škole adaptirana i opremljena jedna soba. Sve tri sobe opremljene su za decu uzrasta 3 – 5,5 godina.
Radovi na adaptaciji podrazumevali su postavljanje poda, zamenu stolarije, uređivanje toaleta, zamenu sanitarija i zamenu kompletne rasvete, kao i sve druge prateće radove manjeg obima koji su bili neophodni da se prostor adaptira za adekvatno izvođenje programa.
Pored pomenutih radova i nameštaja koji je biran i prilagođen uzrasnoj grupi, prostorije su opremljene i novim igračkama, tepisima, lejzi begovima, štafelajima za slikanje, knjigama i potrebnim potrošnim materijalom.
U novim grupama na teritoriji opštine Velika Plana upisano je 25 nove dece uzrasta 3 – 5,5 godina i prostorije su adaptirane i opremljene u skladu sa potrebama naših najmlađih stanovnika.

Povezane vesti