single-image

Od 26. do 30. aprila opština Velika Plana obeležava Dan opštine

Opština Velika Plana od 26. do 30. aprila obeležava Dan opštine. Planiran je bogat program.

Obaležavanje Dana opštine Velika Plana počinje premijerom predstave „Mrešćenje šarana“ u utorak, 26. aprila od 20 časova u pozorištu Centra za kulturu „Masuka“.

Za sredu, 27. april, od 8 do 15 časova planiran je „Etno dan“ u Gradskom parku i na platou ispred CZK „Masuka“. Od 19 časova u Domu kulture Vlada Marjanović“ u Starom Selu biće otvorena izložba „Poklon“. Takođe u 19 časova u Biblioteci „Radoje Domanović“ biće upriličena izložba „Razglednica stare Plane“, privatna kolekcija prim. spec. dr Slobodana Ivića.

U četvrtak, 28. aprila, od 9 do 16 časova na programu je „Sportski dan“ na sportskim terenima TO „Velika Plana“. Od 19 časova najavljeno je otvaranje izložbe „Izgubljene konstrukcije“ u Galeriji CZK „Masuka“. Autor izložbe je Aleksandar V. Branković. U Biblioteci „Radoje Domanović“ od 19.30 sati biće održana tribina „Arheološka nalazišta i nalazi na teritoriji opštine Velika Plana“.

Za petak, 29. april, u velikoj sali CZK „Masuka“ od 19 sati biće održan Plana art 17. Međunarodni festival dokumentarog filma „Zlatna buklija“.U subotu, 30. aprila na platou ispred Gradskog bazena u 9 časova biće prikazan program PK „Vrbica“ 19. Pohod „Karađorđevim stopoama“. Za 10. časova planirano je polaganje venaca na spomenik kralju Petru I Oslobodiocu, a od 19 časova Svečana sednica Skupštine opštine Velika Plana i zajednički koncert AKUD-a „Španac“ i AKUD-a „Branko Krsmanović“.

Povezane vesti