single-image

Održano takmičenje u okviru projekta “Pažljivkova smotra” u OŠ „Živko Tomić“ u Šatornji

Opštinskom smotrom nastavljena je akcija Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa lokalnim Savetima usmerena ka povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. Aktivnostima se preko opštinskog Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima priključila i Opština Topola.

U školi “Živko Tomić” u Šatornji održana Opštinska smotra u okviru projekta “Pažljivkova smotra” koja je obuhvatala učenike prvog i drugog razreda Osnovnih škola sa područja opštine Topola. Opštinska smotra podrazumeva nadmetanje u znanju – kviz znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja dece koja su prethodno uzela učešće u Školskoj smotri. Takmičenju učenika pored nastavnika i direktora škola prisustvovali su i predsednica Skupštine opštine Topola, Jasna Vuković i zamenik predsednika opštine Mirko Radovanović.

Kao i kod organizacije Školske smotre i u ovom slučaju cilj smotre je razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, a posebno unapređenje znanja i stavova o bezbednom učestvovanju dece u saobraćaju. Kroz smotru deca obnavljaju dosadašnja znanja i stiču nova saznanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Povezane vesti