single-image

Razvojna agencija Srbije privrednicima iz Mladenovca predstavila pogodnosti i programe podsticaja za investicije i zapošljavanje

Gradska opština Mladenovac organizovala je skup na kojem su predstavnici Razvojne agencije Srbije privrednicima iz Mladenovca predstavili pogodnosti i programe podsticaja za investicije i zapošljavanje u 2022. godini.

Sa privrednicima su razgovarali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić.

Vesić je ovom prilikom poručio da je svako ko zapošljava bar jednu osobu i plaća platu od čega živi bar jedna porodica – heroj.
„Važno je da čujemo privrrednike i da vidimo šta možemo da učinimo za njih. Grad Beograd će u narednom periodu insistirati da se izmeni zakon po kojem je izvršena klasifikacija područja u Srbiji i na osnovu koje se daju subvencije za privredu, kako bi beogradske prigradske opštine bile tretirane različito od centralnih. One su kao i gradske opštine u prvoj zoni i imaju najmanje podsticaja, a neko ko investira na svega dvadeset kilometara odavde i nije na teritoriji Beograda ima dva puta bolje uslove. To mora da se promeni kako bismo privukli veće investicije u prigradske opštine“, kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika najavio je veće investicije u Lazarevac i Mladenovac, na čemu se aktivno radi sa Vladom Srbije. Takođe je dodao da će Mladenovac ubrzo biti povezan sa BG vozom sa mnogo više polazaka, što će omogućiti da više ljudi koji žive u Beogradu, rade u Mladenovcu.
Vladan Glišić je naveo da je odziv za ovaj sastanak bio velik, te da su pitanja bila konstruktivna. On je zahvalio Goranu Vesiću što je uvek tu za Mladenovčane i izrazio uverenje da će opština ubuduće još više biti na usluzi svim privrednicima, posebno da ponudi pomoć oko katastra i izdavanja građevinskih dozvola.
„Opština radi i na velikim infrastrukturnim projektima, na prvom mestu po pitanju boljeg snabdevanja vodom, kvalitetnije putne infrastrukture, gasifikacije. To će poboljšati, ne samo uslove za dalja privredna ulaganja, nego omogućiti i kvalitetniji život za sve građane“, rekao je Glišić.
Tokom razgovora sa mladenovačkim privrednicima najavljeno je da bi u narednom periodu u Mladenovcu trebalo da bude osnovano Udruženja privrednika koje bi imalo kancelariju u zgradi opštine. Kako je rečeno, cilj je da se ostvari jača saradnja privrednika i lokalne samouprave, da privrednici budu bolje informisani i da imaju mogućnost da učestvuju u samim projektima, od ideje do realizacije.

Prezentacije o programima podsticaja za privrednike održali su direktor sektora za međunarodnu saradnju Razvojne agencije Srbije Nikola Janković, savetnica za podršku razvoja MSP Mirjana Isailović i rukovodilac Odeljenja za finansijsku analizu investicionih projekata Branka Marinković.

Povezane vesti