single-image

Menja se režim saobraćaja u delovima ulica I Srpskog ustanka i 10. oktobra u Smedrevskoj Palanci

Na osnovu Odluke o bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Smederevska Palanka, od 20. januara menja se režim saobraćaja u delu ulice I Spskog Ustanka kao i delu ulice 10. oktobra. Naime, one će iz dvosmernog režimampostati jednosmerne. O ovome je javnost, na svom Facebook profilu, obavestio predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

„Poštovani sugrađani,

Na osnovu odluke o bezbednosti saobraćaja na putevima Opštine Smederevska Palanka, zbog velikog broja pritužbi od strane građana koji žive u užem centru grada u delu ulice Prvog Srpskog Ustanka ( iz pravca Dečijeg dispanzera ka Voćar zgradi) ulice 10.oktobra ( iz pravca Muzičke škole ka ulici Vuka Karadžića) vrši se sledeća izmena saobraćaja tako što će se iz dvosmernog režima uvesti režim jednosmernog saobraćajnog toka u delu ulice Prvog Srpskog Ustanka,od ulice Dr. Rajsa do ulice 10.oktobra i ulice 10.oktobra od ulice Prvog Srpskog Ustanka do ulice Vuka Karadžića. Odluka stupa na snagu od 20.01.2022 godine.

Predmetne ulice spadaju u grupu gradskih saobraćajnica sa visoko frekventnim saobraćajem. Iz tog razloga često dolazi do konfliktnih situacija između učesnika u saobraćaju, koji ne mogu na slobodan i bezbedan način da izvrše mimoilaženje.Shodno tome, prvenstveno iz bezbednostnih razloga potrebno je izneniti režim saobraćaja tako što će se iz dvosmernog režima uvesti režim jednosmernih saobraćajnih tokova.
Molim i apelujem na sve naše sugrađane da imaju razumevanja, ovu odluku donosimo isklučivo zbog bezbednosti svih naših učesnika u saobraćaju, kako pešaka tako i vozača“.

Povezane vesti