single-image

Predsednik opštine S. Palanka: Lokalna samouprava uplaćuje 6 miliona dinara za lečenje Stefana Radovanovića

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, posetio je porodicu Stefana Radovanovića koji boluje od teške bolesti i kome je neophodna operacija i lečenje u Italiji. Tom prilikom, on je rekao sa će lokalna samouprava obezbediti polovinu novca (50.000 evra) i pozvao i sugradjane da se priključe akciji prikupljanja ostatka novčanih sredstava koja su potrebna. Novac se može donirati preko Fondacije „Budi human“ slanjem sms poruke sa sadržajem 931 na 3030.

„Poštovani sugrađani,
Danas, na Badnji dan, posetio sam divnu porodicu Stefana Radovanovića koji boluje od Dišenove mišićne distrofije, teške i progresivne. Stefanu je neophodna operacija kičme u bolnici „Rizzoli“ u Bolonji (Italija), koja košta 100.000 evra.

Lokalna samouprava je donela odluku da Stefanu pomogne, i polovinu neophodnog novca, u visini od 6 miliona dinara ( pedeset hiljada evra ) uplati bolnici u Italiji. Time smo stekli prvi uslov da Stefan ode na operaciju, jer nakon uplate polovine sredstva, operacija može da se zakaže.Nakon operacije, Stefanu predstoji duži postoperativni opotravak i boravak na odeljenju intezivne nege koji takođe dosta košta.

Zahvaljume svim građanima i deci koji su učestvovali u brojnim akcijma i humanitarnim bazarima kako bi pomogli Stefanu. Kroz ovakve akcije prikupljeno je oko 10.000 evra.
Tu ne smemo stati. Potrebno je još novca za Strefanovo izlečenje. Budimo svi kao jedan i nastavimo dalje.
Stefan je hrabar i dobar mladić koji mora da nastavi da živi, zdrav, bez bolova i da niže nove uspehe.

Stefane, veruj u svoje snove i znaj da postoje oni koji brinu o tebi i žele ti najbolje!“

Povezane vesti