single-image

Predstava „Pomahnitali“ večeras u CZK Smederevo

U okivru pozorišnog programa Centra za kulturu Smederevo u utorak 21. decembra u 20h biće odigrana predstava „Pomahnitali“ u izvođenju Tatjane Kecman i Miloša Đorđevića.

Komedija “Pomahnitali” bavi se ljudima koji su postali opsednuti formom, statusnim simbolima, brendovima. Na toj apsurdnoj i sumanutoj trci, koja za cilj ima uspeh, ma šta to značilo, potpuno gube kompas. U svakoj od scena protagonisti završe sa nervnim slomom zbog nekih sitnih trivijalnih problema koji im remete „savršenu“ formu. Dane okončavaju tako što, umorni od borbe gužve, svađa, sa osećanjem nezadovoljstva i izopštenosti, za utehu okače selfi na kome sve blista baš kako treba, savršeno.

Predstava posvećena ovisnicima od društvenih mreža, kao i drugim žrtvama selfi kulture i ostalih oblika virtuelnih vrednosti.

Tatjana Kecman je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Autor je dvanaest predstava u vlastitoj produkciji “Ferzeng”, koje se uspešno igraju kako na scenama u Beogradu, tako i na scenama širom Srbije i regiona. Član je Udruženja dramskih umetnika Srbije. Za ulogu u predstavi “Pomahnitala” nagrađena je za najbolju žensku ulogu na festivalu Duodrame u Topoli. Dobitnica je i specijalne nagrade za najbolju žensku ulogu na “Art Trema festu” u Rumi.

Miloš Đorđević je diplomirao na Akademija umetnosti u Novom Sadu i član je Narodnog pozorišta. Dobitnik je nagrade Narodnog pozorišta “Petar Banićević”, nagrade za najboljeg glumca na festivalima “Pozorište zvezdarište” i “Zlatni Ćuran”.

Cena ulaznice: 300 dinara. Broj mesta je ograničen.

Povezane vesti