single-image

GO Mladenovac realizuje projekat pružanja besplatnih usluga sitnih popravki u domaćinstvima starijih lica

U toku je implementacija projekta pružanja besplatnih usluga sitnih popravki u domaćinstvima starijih lica, porodica sa niskim mesečnim primanjima i porodica iz društveno osetljivih kategorija stanovništva.

Ovaj projekat Gradska opština Mladenovac realizuje u saradnji Centrom za zaštitu ljudskih i manjinskih prava i vrednosti “OKO”.

Članica Opštinskog veća resorno zadužena za socijalna pitanja, zaštitu i unapređenje ljudskih i manjinskih prava i nacionalne manjine Suzana Vasić kaže da je projekat nastao iz direktnog kontakta sa stanovnicima opštine Mladenovac iz navedene kategorije koji su iskazali potrebu za ovom vrstom podrške.

Projekat predviđa besplatne popravke električnih uređaja, zamenu utičnica i prekidača, slavina, bravarske popravke i sl.

Pozivanjem broja telefona Centra „OKO“ 4120 – 976, radnim danima, u vremenu od 8.00 do 11.00 časova, zainteresovani građani koji pripadaju ciljnoj grupi mogu se informisati o uslugama koje se pružaju u okviru projekta i ujedno zakazati dolazak majstora.

Vasićeva je, prilikom rada majstora, posetila domaćinstva dve sugrađanke koje su zatražile pomoć kućnog majstora i razgovarala sa njima o značaju pružanja ove usluge.

Povezane vesti