single-image

Počinju radovi na obnovi drvoreda u bulevaru Kralja Petra I i rekonstrukciji stubova ulične rasvete u Smederevskoj Palanci

Nikola Vučen predsednik opštine Smederevska Palanka je najavio obnovu drvoreda u bulevaru Kralja Petra I i početak radova na rekonstrukciji stubova ulične rasvete.
„Poštovani sugrađani,
Posle više od 50 godina počela je rekonstrukcija stubova ulične rasvete u ulici Kralja Petra I. Lenjinova ulica kako se pre zvala, rađena je davne 1952 godine pred posetu Josipa Broza Tita našem gradu. Ulična rasveta je rađena nešto kasnije, a stubovi su tada dopremljeni iz fabrike“ Dalekovod – Zagreb“ iz Zagreba SFRJ. Možemo se pohvaliti da imamo jedan od najlepših bulevara u Srbiji koji se pruža od Kolonije pa sve do crkve Preobraženja u centru grada. Reparacija stubova podrazumeva skidanje farbe i svih drugih nanosa peskarenjem. Zatim prvi i drugi sloj zaštite, farbanje i na kraju zamena starih uličnih lampi novim led lampama najsavrenije generacije.
Za nekoliko dana krećemo i sa sadnjom drveća na desnoj strani trotoara od bloka Dejanović do crkve Svete Petke. Vraćamo drvored gde je nekad bio, posadićemo 48 novih sadnica visokog stubastog javora koji ima gustu krošnju i debeo lad. Zamenom svih semafora, ulične rasvete i novog drvoreda vraćamo samo ono što smo nekada imali, a to je najlepši bulevar u gradu. Živala Srbija“.

Povezane vesti