single-image

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ u Azanji 30. i 31. oktobra

Manifestacija „Miholjski susreti sela“ biće organizovana ove godine, 30. i 31. oktobra u Azanji. Ovogodišnji, prvi susreti sela nose naziv  „Memorijal palim borcima sa Košara i Paštrika u Azanji“.
Početak manifestacije predviđen je pomenom palim borcima u crkvi u Azanji, polaganjem venaca na obeležje palim borcima sa Košara, kao i otkrivanje table sa nazivom „Borcima sa Paštrika“.
Pored sportskih nadmetanja u malom fudbalu, košarci, rukometu i streljaštvu, u ova dva dana,  svečano će biti prikazan film  „Heroji 125. Motorizovane brigade“  i predstavljen zbornik „Sazvežđa 21“.

Centralni deo manifestacije održaće se u Azanji, dok će se u selima opštine Palanka, Baničini, Bašinu, Vlaškom Dolu, Goloboku i Selevacu održati sportska takmičenja i kulturne večeri. Planiran je i obilazak spomen obeležja u pomenutim selima.

U okviru obeležavanja manifestacije „Miholjski susreti sela“, predstvanici lokalne samouprave posetiće dom Vladana Bajkića, odlikovanog i ranjenog borca sa Košara koji živi u Smederevskoj Palanci.
Završna svečanost biće upriličena u parohijskom domu u Azanji uz promociju knjige posvećene borcima sa Košara i Paštrika u organizaciji Mesne zajednice.

Povezane vesti