single-image

Održane kasačke trke u Lozoviku u opštini Velika Plana

Velika Plana postaje jedan od najvećih centara za organizovanje konjskih trka u Srbiji. Samo desetak dana nakon kasačkih trka koje su, posle pauze duže od jedne decenije, 26. septembra održane na gradskom hipodromu u Velikoj Plani, u nedelju 3. oktobra održano je i tradicionalno nadmetanje dvokolica u Lozoviku, najvećem selu planjanske opštine.

Već u nedelju 17. oktobra konji će ponovo juriti na na gradskom hipodromu u Velikoj Plani a na programu su nove trke dvokolica. Na trkačkom danu u Lozoviku, kojim je obeleženo 40 godina postojanja konjičkog kluba u jednom od najvećih srpskih sela, učestvovalo je čak 56 grla, koja su se na stazi dugoj 1.600 metara, nadmetala u šest takmičarskih i jednoj kvalifikacionoj utrci.

U najvažnijoj i jedinoj međunarodnoj trci dana „100 godina MZ Lozovik“, u kojo su se nadmetala domaća i inostrana grla starija od tri godine, sa zaradom do 12.000 evra, prvo mesto osvojilo je grlo Gracieuse Bricoise, poreklom iz Francuske, vlasništvo dr Mladena Bogdanovića iz Miloševca, koje je sa vozačem Aleksandrom Bogdanovićem, stazu dugu 1.600 metara, pretrčalo za jedan minut, 18 sekundi i 21 stotinku.

Drugo mesto osvojilo je grlo Isaac Newton A.T. a treće grlo Ironwil.

U svim ostalim trkama nadmetala su se grla poreklom iz Srbije.

Prvu trku „New Holand“ za konje od dve godine starosti, osvojilo je grlo Cipiripi A.T. vlasnika Đorđa Nenadovića, sa vozačem M. Nenadovićem i vremenom od minut, 23 sekunde i 61 stotinku.

Trka domaćih grla koja su stara tri godine ili starija, sa zaradom do 500 evra, pripala je Dark Woodu, vlasnika Aleksandra Bogdanovića, sa vozačem M.Dimitrijevićem i vremenom od minut, 21 sekunda i 81 stotinka.

U trci trogodišnjih i starijih grla „Zeleni butik“, sa zaradom do 740 evra, pobedio je Grom H.P. sa vozačem B.Kečenovićem, vlasništvo Aleksandra Stokanova. Rezultat je minut, 21 sekunda i 41 stotinka.

Vreme od jednog minuta, 20 sekundi i 11 stotinki bilo je dovoljno grlu Gracija, vozača i vlasnika Zorana Živojinovića, da pobedi u trci „Opština Velika Plana“ organizovanoj za grla starija od tri godine sa zaradom do 1.000 evraTrku pod nazivom „40 godina KK Lozovik“, za grla starija od tri godine, sa zaradom do 2.500 evra, osvojilo je grlo Parma Ferm. Dvokolice je vozio B.Kečenović, a vlasnik grla je Ivan Međeši. Pobedničko vreme bilo je minut, 17 sekundi i 21 stotinka.

Povezane vesti