single-image

Potpisani ugovori sa korisnicima sredstava za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama na području opštine Topola za 2021. godinu

Danas su u skupštinskoj sali potpisani ugovori sa korisnicima sredstava za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama na području opštine Topola za 2021. godinu. Ugovore je sa korisnicima sredstava potpisao predsednik opštine Igor Petrović, a sastanku je prisustvovala i zamenica predsednika Jasna Vuković.

Lista korisnika sredstava za sufinansiranje mera energetske efikasnosti na porodičnim kućama je doneta na osnovu raspisanog Javnog konkursa. Iz budžeta Opštine Topola za ovu namenu izdvojeno je 2.503.158,43 dinara.

Za nabavku i ugradnju materijala za izolaciju spoljnih zidova na porodičnim kućama, 4 podnosioca prijave ispunila su uslove javnog konkursa. Uslove konkursa za nabavku i ugradnju stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima na porodičnim kućama ispunilo je 11 podnosioca prijave, dok su za 19 podnosilaca prijave odobrena sredstva za nabavku kotlova na pelet ili gas za porodične kuće.

-Ovo je prva mera koja se sprovodi, a tiče fizičkih lica. U Topoli smo već imali jednu meru koja se odnosila na stambene jedinice oko energetskog upravljanja. Ovoga puta po prvi put imamo jedan ovakav konkurs sa ovim merama. Budžetom je za njih opredeljeno više od 2,5 miliona dinara. Nadam se da ćemo sledeće godine imati još značajniju sumu i veći broj građana koji će konkurisati. Iz Republike najavljuju i određene druge mere čiji će cilj takođe biti energetska efikasnost i samim tim poboljšanje uslova života. Verujemo da je to put i pravac kojim bi trebalo i opština Topola da ide. Tu je i gasifikacija čija će mreža biti proširena za oko 80 kilometara, a na taj način će se omogućiti i priključenje većem broju korisnika – rekao je između ostalog predsednik opštine Topola.

Povezane vesti