single-image

Predsednik opštine S. Palanka obišao prvake i predškolce u Baničini, Maloj Plani i Vodicama

Predsednik opštine Nikola Vučen danas je obišao škole u Baničini, Vodicama i Maloj Plani, gde je đacima prvacima uručio poklon pakete školskog pribora koje je obezbedila lokalna samouprava. Školska godina u područnim odeljenjima palanačkih osnovnih škola počela je 1. septembra po prvom modelu koji je propisalo ministarstvo prosvete. Vučen u razgovoru sa direktorkom OŠ „Heroj Ivan Muker“, Draganom Ristić dogovorio zamenu ulaznih vrata i izgradnju toaleta u školi u Baničini, što je u ovom trenutku najneophodnije.

Inače, seoske škole na području opštine su dobro opremljene nastavnim pomagalima i nastava se ni po čemu ne razlikuje od one u gradskim školama. Predsednik u izjavi za medije naglasio da se epidemiološke mere poštuju i da su deca zudrava i bezbedna u obrazovnim ustanovama. On je istakao da je jedini problem što je malo đaka, pa je tako u školi u Vodicama prvi razred upisalo tri, a u Maloj Plani pet učenika.

Vučen je obišao i vrtić u Baničini i predškolcima podelio udžbenike za predškolski pripremni program. Lokalna samouprva, drugu godinu za redom, obezbeđuje besplatne udžbenike za predškolce i poklon pakete školskog pribora za đake prvake na teritoriji opštine Smederevska Palanka. Ove godine pripremni predškolski program upisalo je 352 deteta, a u prvi razred osnovne škole 406 đaka.

Povezane vesti