single-image

Opština Smederevska Palanka dobila 29 miliona dinara za projekat rekonstrukcije kuhinje Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, objavilo je Odluku o dodeli sredstava za projekat “Investiciono održavanje kuhinje vrtića Plavi čuperak”, sa kojim je konkurisala opština Smederevska Palanka.

Ovim projektom biće obuhvaćena kompletna rekonstrukcija centralne kuhinje, vešeraja i pekare u PU „Čika Jova Zmaj“. Ukupna vrednost projekta je 44.608.439,00 dinara. Sredstva koja dodeljuje ministarstvo iznose 29.000.000 dinara, a ostala sredstva predviđena su budžetom lokalne samouprave.

-Ovo je jedan od najvećih projekata koji će biti realizovan u predškolskoj ustanovi u poslednjih dvadeset pet godina, naveo je predsednik opštine, Nikola Vučen.- Ovim ćemo rešiti jedan od najvećih problema koji prate rad ove ustanove. Projekat podrazumeva kompletnu rekonstrukciju objekta centralne kuhinje, vešeraja i pekare, građaevinske radove, kao i opremanje centralne kuhinje uređajima i aparatima za prirpemanje hrane. Hvala svima koji su nam pomogli, hvala Ministarstvu na čelu sa ministarkom, Marijom Obradović. Imaćemo jednu od najsavremenih kuhinja u Srbiji koja će biti opremljena najsavremenijim aparatima i tehnologijom za spremanje obroka za decu sa cele teritorije naše Opštine, izjavio je Vučen.

Povezane vesti