single-image

Projekat Opštine Smed. Palanka i PU Čika Jova Zmaj „Svi u vrtić- vrtić za sve“

Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“ Smederevska Palanka u okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, zajedno sa svojim partnerima Opštinom Smederevska Palanka, Crvenim krstom Smederevska Palanka, Centrom za socijalni rad i Centrom za razvoj romske zajednice „Amaro Drom“ realiziju projekat „Svi u vrtić-vrtić za sve“

Cilj ovog projekta koji se realizuje uz pomoć Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i traje 33 meseca, je unapređenje dostupnosti i kvaliteta predškolskih ustanova za decu iz društveno osetljivih grupa.

Potpuno renoviran i opremljen novi prostor za otvaranje vaspitne grupe, će biti u tri vrtića i to Petar Pan, Plavi čuperak i vrtić u Cerovcu.

U cilju ostvarivanja dobrobiti za dete i holističkog pristupa dečijem razvoju, kao i uspostavljanju saradnje sa porodicama dece neophodno je partnerstvo između različitih institucija. Svi partneri realizuju svoje planirane aktivnosti koje zajedno omogućavaju povećanje obuhvata dece iz društveno osetljivih grupa, kao i veću dostupnost kvalitetnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Povezane vesti