single-image

Održana 82. sednica Veća opštine Smederevska Palanka: Usvojen Predlog odluke o budžetu Opštine za 2021. godinu

Na sednici Opštinskog veća utvrđen je Predlog budžeta opštine Smederevska Palanka za 2021. godinu. Sagledavajući osnovne potrebe za funkcionisanje budžetskih korisnika uz značajne dospele obaveze iz prethodnih godina, stručna služba je, poštujući uputstva Ministartva finansija Republike Srbije i nakon razgovora i dogovora sa korisnicima budžeta i rukovodstvom lokalne samouprave, sačinila Nacrt budžeta za 2021. godinu, u iznosu od

U skladu sa odredbama Zakona o budžetskom sistemu i Statutom opštine Smederevska Palanka, biće sprovedena javna rasprava Predloga Odluke o budžetu Opštine Smederevska Palanka za 2021. godinu. Svi zainteresovani (građani, organizacije, udruženja i ostali) svoje primedbe, predloge i komentare mogu izneti na mejl adresi: nacrtbudzeta@smederevskapalanka.rs.

Na sednici je utvrđen Predlog kadrovskog plana Opštinske uprave za 2021. godinu, predlog Programa uređenja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture za narednu godinu, kao i Predlog Odluke o ustanovljenju manifestacije „Zimske dečije čarolije“.

Manifestacija će se održavati jednom godišnje u periodu od 20. decembra do 20. februara,  i biće od posebnog značaja u kulturnom, obrazovnom, sportskom, turističkom i zabavno-rekreativnom smislu. Manifestaciju će sprovoditi ustanova Kulturni centar.

Članovi Opštinskog veća utvrdili su Predlog operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda, Predlog procene rizika od katastrofa i Predlog plana zaštite i spasavanja za opštinu Smederevska Palanka.
Na osamdesetdrugoj sednici članovi veća su utvrdili Predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine za 2021.Takođe su utvrdili Programe korišćenja subvencija pojedinih preduzeća i ustanova kao i izmene i dopune Programa poslovanja i finansijskog plana za tekuću, 2020. godinu.
Donet je i zaključak o zauzeću javnih površina u ulici Prvog srpskog ustanka, od Komercijalne banke do zgrade „Turist“, radi postavljanja tezgi za prodaju novogodišnjih i božićnih poklona u periodu od 15. decembra do 7. januara 2021. godine. Izdavanje dozvola za postavljanje tezgi obavljaće Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo, imovinsko-pravne i stambene poslove.
O Predlogu budžeta za narednu godinu i drugim tačkama dnevnog reda, konačnu odluku će doneti odbornici na narednoj sednici Skupštine opštine.

Povezane vesti