single-image

Ministar Zoran Đorđević u poseti Smederevskoj Palanci

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, danas je posetio Smederevsku Palanku – odgovarajući tako na juče upućen poziv predsednika opštine, Nikole Vučena.

Svrha posete bila je ponovno otvaranje Dnevnog borakva za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju „Puž“, koji je privremeno zatvoren zbog epidemije korona virusa. Ministar Đorđević je izjavio za medije da će na osnovu preporuke Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 Vlade Srbije, Ministarstvo kojim rukovodi dati odobrenje da od sutra ova ustanova počne sa radom. Rad „Puža“ u uslovima pandemije, podrazumeva kraći boravak korisnika, i rad u manjim grupama.

Ovim je, u veoma kratkom roku, rešen problem privremenog zatvaranja Dnevnog boravka „Puž“, za čijim funkcionisanjem, i u vreme epidemije, postoji jasna objektivna potreba.

Sastanku je prisustvovao i direktor Centra za socijalni rad, Danilo Labus. On je tom prilikom izjavio da nikada do sada nije bilo pomoći u radu i funkcionisanju Centra kao poslednjih godina, od kada je na čelu ministar Zoran Đorđević.

Takođe, ministar Đorđević je razgovarao sa investitorima korejske fabrike „Kjungšin Kejbl“, i u izjavi za medije izrazio spremnost Ministarstva da pomogne u pripremama fabrike za početak rada:

– Želimo, pre svega, da pomognemo kada je reč o planu mera zaštite zaposlenih i bezbednosti na radu, jer će ova fabrika početi sa pripremnim radom do kraja ove godine, ali i o drugim pitanjima, kako bismo izašli u susret investitoru koji zapošljava oko hiljadu radnika iz ovog kraja, rekao je ministar Đorđević.

Rukovodstvo korejske kompanije zahvalilo je ministru na pruženoj pažnji i pomoći. Korejska kompanija Kjungšin Kejbl do kraja godine započeće probni rad, a već od marta naredne godine zaposliće oko hiljadu radnika.

Predsednik opštine, Nikola Vučen je rekao da se juče obratio ministarstvu za pomoć i da je problem oko ponovnog otvaranja Dnevnog boravka „PUŽ“ već danas rešen.

– U prisustvu ministra Đorđevića, dobili smo savete i ključ za rešavanje problema. Dugujemo mu veliku zahvalnost na svemu što je do sada učinio za našu opštinu. Danas smo razgovarali i sa investitorima iz Koreje koji su sagradili fabriku u Smederevskoj Palanci pre planiranog roka i koji će uposliti oko hiljadu radnika. Ministarstvo, na čelu sa ministrom, pomoći će u daljem radu i funkcionisanju fabrike, izjavio je Vučen.

Ostavite komentar

Povezane vesti