single-image

Počelo uređenje i nasipanje atarskih i seoskih puteva u MZ Bašin

U toku je rekonstrukcija svih prilaznih puteva u selu Bašin. Protekle nedelje završeno je nasipanje sitnim kamenom, ravnanje i valjanje podloge. Radove izvodi GPD „Niskogradnja“, a sredstva je obezbedila opština Smederevska Palanka. Posle sređivanja seoskih, uslediće uređenje atarskih puteva.

Zbog izvođenja pomenutih radova nadležni iz MZ Bašin obavestili su vlasnike čije se parcele graniče sa nekategorisanim putevima da u roku od 15 dana uklone šiblje i stabla koja ugrožavaju nesmetano odvijanje saobraćaja.

Ukoliko vlasnik, odnosno neposredni držaoc ne postupi po obaveštenju, saobraćajni inspektor će preuzeti mere iz svoje nadležnosti, gde će na osnovu člana 43. stav 6. Odluke o lokalnim i nekategorisanim putevima (Međuopštinski službeni list broj 27/2015 , 22/2018) kazniti vlasnika parcele koji ne uklone šiblje i rastinje u fiksnom iznosu od 10.000 dinara po parceli, a po članu 15. stav 3. (Međuopštinski službeni list broj 27/2015 , 22/2018) isto će biti uklonjeno preko drugog lica o trošku vlasnika parcele.

Ostavite komentar

Povezane vesti